Vi ste ovde: EDUKACIJA I SAVETI

EDUKACIJA I SAVETI

Prvu posetu stomatologu trebalo bi uraditi do prvog rođendana (obično između 6 meseci i godinu dana). Rani pregled i preventivna nega su važni u zaštiti osmeha vašeg deteta. Ovako će se dete navići, bolje upoznati i steći poverenje u svog stomatologa, a vi ćete imati prava uputstva i informacije kako da čuvate zdravlje usta i zuba vašeg deteta u zavisnosti od uzrasta.

Poznato je da u trudnoći dolazi do promene nivoa hormona (estrogena i progesterona), što desni čini osetljivijim na dejstvo bakterija iz zubnih naslaga, koje pranjem zuba nisu uklonjene. To doprinosi nastanku upale desni (gingivitis), koju prepoznajemo po otečenim, crvenim desnima, koje na dodir krvare. Ovo oboljenje, dakle, nije posledica trudnoće, već dejstva bakterija, koje pranjem nisu uklonjene.

Lep osmeh ukras je našeg lica i oko toga se moramo potruditi , delom sami, a delom uz pomoć stomatologa.Uz vrlo malo vremena (10-15min dnevno), puno dobre volje i par saveta stomatologa zdrav osmeh biće privilegija svakog od nas.

Karijes se ubraja u jedno od najčešćih oboljenja u ljudskom rodu, a predstavlja ga razaranje zubng tkiva. Karijes je oboljenje koje najčešće nastaje zbog loše oralne higijene, usled čega se na zubima stvaraju naslage hrane.

Parodontopaitija je oboljenje potpornog aparata zuba: površine korena zuba, periodontalnih vlakana, kosti i pripojnog epitela (desni). Osnovni uzrok parodontopatije je dentalni plak ili neoprane naslage na zubima, koje se naseljavaju bakterijama pod čijim dejstvom dolazi do zapaljenja desni- gingivitisa.

Prijava Korisnika...

Prijava za registrovane posetioce sajta

Kontakt informacije

Stomatoloska ordinacija
MAJA DENTAL CARE
Svetog Save 8/2
32000 Čačak, Srbija
032 333 910
064 840 3040
065 8500 720

GPS: 43.886382, 20.342840